Meteen naar de inhoud

Soms wil je graag even met iemand praten over je ervaringen, je gedachten, je leven en de vragen die oppoppen in je leven, of heb je er gewoon even behoefte aan om je hoofd leeg te maken. Het kan heel behulpzaam zijn om te praten met iemand buiten je eigen, persoonlijke, kring. Iris en Mariëlla kunnen je helpen om je gedachten te ontrafelen, om iets van je af te praten of om je eigen antwoorden te vinden.

- Wij zijn hier voor je -

Je kan een afspraak maken in onze online agenda. Je afspraak wordt gemaakt met Iris of Mariëlla. Als er geen mogelijkheden voor je in de agenda staan, stuur ons dan een berichtje zodat we iets anders kunnen regelen.

All Ears @HAN

Vanaf september 2023 organiseren wij een wekelijkse All Ears Walk In op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), op de locatie in Arnhem.

Iedere donderdag zijn wij te vinden in het Silentium van Ruitenberglaan 31 (achterin de kantine). We zijn er van 11:30 tot 13:30.

Je kan een afspraak maken voor deze All Ears Walk In, maar je kan ook gewoon langskomen en zien of er een plekje vrij is. De afspraak duurt een half uur. Is dat te kort? Dan maken we een nieuwe afspraak.

Rouw Begeleiding

In november starten we met een nieuwe verlies- en rouwgroep.

Het verlies van een dierbare kan een enorme impact hebben op je leven. Het kan erg overweldigend zijn, en voelen alsof je wereld instort. Hoewel dit met de tijd misschien minder wordt, kun je het gewicht van het verlies met je mee blijven dragen. Het kan lastig zijn om dit een plekje te geven. Een groep waarin je over deze ervaringen praat met andere studenten die hetzelfde hebben meegemaakt, kan daarbij helpen en steun bieden.

De groep zal klein zijn, tussen 5 en 8 studenten. We komen 6 keer bij elkaar, zodat je genoeg tijd krijgt om je ervaringen te delen en naar anderen te luisteren. Luisteren naar elkaars ervaringen kan helpen bij het herkennen van wat er in je hart en geest gebeurt. Geen gedachte of vraag is raar, elk verhaal is welkom. Wij bieden een veilige ruimte om jouw verhaal te delen.

De groep wordt gehost door Iris en Mariëlla en de voertaal is Engels. Mochten er genoeg Nederlandse aanmeldingen zijn, dan proberen we ook een Nederlandstalige groep te organiseren. Dat hoor je dan van ons.

Wanneer? 23 november, 7 december, 21 december, 18 januari, 1 februari + een extra terugkombijeenkomst die we samen plannen. We komen bij elkaar van 15:00 tot 17:00 uur.

Als je geïnteresseerd bent maar op deze dagen geen mogelijkheid hebt, neem dan even contact met ons op.

Wie zijn wij?
Arnhem Student Point is een organisatie die zich inzet voor zowel Nederlandse als internationale studenten in en rondom Arnhem, door een breed scala aan activiteiten te faciliteren: denk daarbij aan thema-avonden over zingevingsvragen, creatieve workshops maar ook spelletjesavonden. Om de week hebben we een gezamenlijk diner, en proeven we maaltijden uit verschillende culturen. Voor groepsgesprekken en -activiteiten, maar ook individuele gesprekken, ben je bij ons aan het juiste adres.

Is dit iets voor mij?
Deze groep staat open voor iedere student, ongeacht je achtergrond of levensbeschouwing. Deze groep is voor jou als je wilt delen met- en luisteren naar anderen, als je het gevoel hebt dat je wat steun wilt in je proces of als je wat grip wilt krijgen op wat er in jezelf gebeurt.

Wat gebeurt er na het invullen van het formulier?
Na het invullen van het formulier nemen we contact met je op om een afspraak te maken om elkaar te leren kennen voordat we beginnen. Zo kun je wat vertellen over je situatie en waarom je je hebt aangemeld en kunnen we verwachtingen uitwisselen.

Wie verzorgen dit?
Iris is geestelijk verzorger bij ASP en heeft veel studenten ondersteund in hun processen rondom levensvragen en rouw. Mariëlla is geestelijk verzorger in haar laatste jaar van de universiteit. Beiden zijn uitgerust met genoeg bagage om je te ondersteunen en er voor je te zijn in deze groep.

Wat moet ik doen?
Na ons kennismakingsgesprek (dat volgende week of de week erna plaatsvindt) verwachten we dat je meedoet aan alle geplande groepsbijeenkomsten. Buiten de bijeenkomsten zijn er enkele kleine dingen die je vooraf kunt voorbereiden op de volgende bijeenkomst.

Heb je nog andere vragen, neem dan gerust contact met ons op!

rouw · motivatie · verdriet · geluk · verleden · toekomst · identiteit · gender · liefde · studie · religie · richting · spiritualiteit · gevoelens · emoties · blokkades · je hoofd leegmaken · mindfulness · verbinding ·jezelf zijn · geloof · stilstaan · betekenis · relaties · zingeving