Meteen naar de inhoud

Activiteiten

Dinsdagavonden

Iedere dinsdagavond organiseren we een activiteit waar je andere studenten kan ontmoeten, kan verbinden, leren en eten en het gewoon leuk en gezellig kan hebben. We organiseren allerlei verschillende activiteiten, zoals workshops, spelletjesavonden en culturele avonden. Om de week organiseren we een gratis diner! Er zijn veel verschillende (internationale) studenten van alle hogescholen in Arnhem, dus het is een leuke kans om je horizon te verbreden en nieuwe mensen te ontmoeten! Alle activiteiten zijn gratis en we vragen je alleen bij bepaalde activiteiten (zoals diner) om in te schrijven. Hou onze social media (Instagram en Facebook) in de gaten voor de planning!

Walk In

Iedere week organiseren we een inloop op onze locatie Kastanjelaan 22e. Dit is een 2-uur durende periode waarin je binnen kan lopen en een gesprek kan hebben met een van de counselors die werken bij ASP. Vaak zijn er ook andere studenten aanwezig met wie je kan praten.

Wij zorgen voor koffie, thee en koekjes. Je kan binnenlopen als je behoefte hebt aan gezelschap, aan een gesprek of als je specifieke thema’s hebt waar je het over wil hebben. We zorgen voor een veilige ruimte waar je vrij bent om over al je gedachten en gevoelens te praten. Wij zijn er voor je als je ons nodig hebt.

Normaal gesproken is de inloop op maandag van 14:00 tot 16:00 uur. Soms veranderen we dit vanwege onze agenda's, hou daarom de whatsapp groepen of de Instagram in de gaten voor alle updates!

Talks and walks

We organiseren regelmatig wandelingen waarin je Arnhem kan ontdekken en tegelijkertijd andere studenten kan ontmoeten. Naast onze eigen wandelingen, hebben we ook een platform opgezet via waar je eigen wandelingen kan organiseren en andere studenten kan uitnodigen om deel te nemen! Neem deel aan de whatsapp groep om op de hoogte te blijven van alle wandelingen!

Silent walks

We organiseren regelmatig stiltewandelingen!

De stiltewandeling is een wandeling waarbij je niks hoeft te doen, niemand hoeft te zijn, niks hoeft te zeggen en niet eens hoeft te luisteren. Wandel met ons in stilte en ervaar hoe fijn het is om even niks te hoeven doen, behalve aanwezig zijn en wandelen. Ervaar hoe het is om even niet te hoeven haasten en geen verwachtingen op je schouders te hebben.

Wandelen in de natuur heeft een ontstressend effect en de stilte kan ervoor zorgen dat je eindelijk tijd hebt om na te denken en te reflecteren op de dingen die er in jouw leven gebeuren. De wandeling kan nieuwe inzichten en rust in je hoofd brengen.

We wandelen in een groep, maar je mag ook op je eigen tempo starten vanaf het startpunt. Na ongeveer een uur, aan het einde van de wandeling, is er een mogelijkheid om te praten over jouw ervaring! Natuurlijk mag je ook gewoon meteen weggaan na de wandeling.

Ga samen met ons het weekend in, op een kalmerende, betekenisvolle en ontstressende manier. Dan kan je daarna nog meer van je weekend genieten!

The Silent walk is a walk in which you don't have to do anything, don’t have to be somebody, don't have to say anything and don't have to listen to anything. Walk with us in silence and experience how nice it is to not have to do anything for a while, to just be present and walk. Feel what it's like not to be in a hurry and to be quiet for a while.

Wandelen in de natuur heeft een ontstressend effect en de stilte kan ervoor zorgen dat je eindelijk tijd hebt om na te denken en te reflecteren op de dingen die er in jouw leven gebeuren. De wandeling kan nieuwe inzichten en rust in je hoofd brengen.

We wandelen in een groep, maar je mag ook op je eigen tempo starten vanaf het startpunt. Na ongeveer een uur, aan het einde van de wandeling, is er een mogelijkheid om te praten over jouw ervaring!

Start the weekend with us in a calming, meaningful and de-stressing way. Hopefully afterwards, you’ll be able to enjoy your weekend even more!

MindCare festival

Wil jij op nieuwe manieren geïnspireerd raken? Nieuwe vormen van ontspanning ontdekken? En dieper in jezelf duiken? Lees dan snel verder!

Op zondag 1 oktober organiseren wij een inspiratiefestival over mental health, mindfulness en zingeving! Het belooft een bijzondere, inspirerende en creatieve dag te worden.

Samen met De Grote Vragen bieden we een programma aan met workshops, een inspirerende ted talk over mental health, verbinding met de andere deelnemers, een goede lunch én een borrel. Zowel de workshops als de TED Talk worden gegeven door professionals met veel ervaring. Er valt dus veel te leren!

Koop nu je ticket voor €5 euro en ontvang toegang tot het inspiratiefestival! Het ticket is inclusief de TED Talk, twee workshops naar keuze, een luxe lunch, snacks en drankjes!

Wanneer? Zondag 1 oktober
Time? 10:00 - 17:00, inclusief lunch en borrel
Locatie: Villa Sonsbeek, Arnhem (dichtbij NS station).

The Getaway

Tijdens de herfstvakantie organiseren we een retraite vol diepgang, stilte, verbinding (met jezelf, anderen en de natuur) en goede voeding (voor je lichaam én geest).

We verblijven in het retraitecentrum Zonnehuis in Loenen. Er is ruimte voor bezinning, verbinding met anderen en met jezelf, in contact komen met je creativiteit en de natuur door middel van verschillende workshops. We zullen ook offline tijd doorbrengen om een dieper gevoel van rust te ervaren. Op maandagavond blijven we slapen en op dinsdag gaan we na het avondeten terug naar Arnhem.

Aan het einde van de retraite voel je je verbonden, geïnspireerd, meer in vrede met anderen en jezelf en heb je de tijd genomen om van de natuur te genieten zonder afgeleid te worden door social media, je studie of werk. Er zal genoeg tijd zijn om te genieten van het gezelschap van anderen en om wat rustige tijd met jezelf te hebben!

We hebben 12 plekken beschikbaar, zorg dat je erbij bent door je aan te melden via Eventbrite!

Praktisch:
Wanneer? 16 en 17 oktober (9:00 AM 1 mei - 20:00 PM 2 mei)
Waar? 't Zonnehuis in Loenen
Kosten: €30,- voor een gedeelde kamer (delen met 1 andere student), €40,- voor een privékamer. Alle kamers hebben een eigen badkamer. De kosten zijn inclusief vervoer, eten, accommodatie en activiteiten.
Taal: het programma is in het Engels

Persoonlijke gesprekken

Soms wil je graag even met iemand praten over je ervaringen, je gedachten, je leven en de vragen die oppoppen in je leven, of heb je er gewoon even behoefte aan om je hoofd leeg te maken. Het kan heel behulpzaam zijn om te praten met iemand buiten je eigen, persoonlijke, kring. Iris en Yanniek kunnen je helpen om je gedachten te ontrafelen, om iets van je af te praten of om je eigen antwoorden te vinden.

- Wij zijn hier voor je -

Kijk voor meer informatie over onze individuele gesprekken op onze pagina ‘all ears’.

Buddy projecten

Op dit moment zijn er geen actieve buddy projecten. Onze voorgaande projecten waren wel altijd succesvol, dus als jij een idee of behoefte hebt, neem dan zeker even contact met ons op!

Samenwerken?

We werken samen met veel verschillende organisaties in en rond Arnhem. Samen met deze organisaties zorgen wij voor betekenisvolle en inspirerende activiteiten en events. Wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op om het te bespreken!